Ölçü ve Tartı Aletleri Konulu Basın Duyurusu

3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğince, ölçü ve ölçü aletleri sahipleri 01 Ocak 2019 tarihinden 28 Şubat 2019 tarihi mesai bitimine kadar ölçü aletlerinin muayene ve damgalama işlemi için beyanname vermek ve ilgili yönetmelik gereğince belirlenen fon bedellerini yatırmakla yükümlüdürler.

BOLU SANAYİ VE TEKNOLOJİ İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE BEYANNAMESİ VERİLECEK ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERİ

1- Hassas Kütle Ölçüleri,
2- 5 Kg’dan Yukarı Kütle Ölçüleri,
3- Çekeri 2.000 Kg’dan Fazla Olan Mekanik ve Elektronik Tartı Aletleri,
4- Hububat Muayene Aletleri,
5- Demiryolu Yük ve Sarnıçlı Vagonlar ile Akaryakıt Ölçek ve Sayaçları, Lpg Sayaçları,
6- Elektrik, Su, Havagazı, Doğalgaz Sayaçları ile Akım ve Gerilim Transformatörlerini kapsar.

BELEDİYE BAŞKANLIKLARINA PERİYODİK MUAYENELERİ İÇİN (GRUP ÖLÇÜ AYAR MEMURLUKLARINCA) BEYANNAMESİ VERİLECEK ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERİ

1- Uzunluk Ölçüleri (Tek Parçalı Ağaç Metreler)
2- Akıcı Maddeler İçin Hacim (Debi) Ölçüleri,
3- Kuru Taneli Maddeler İçin Hacim Ölçüleri,
4- 5 Kg’a Kadar (5 Kg Dahil) Hassas Olmayan Kütle Ölçüleri,
5-Tartılar Mekanik Tartı Aletlerinden:
a- Masa Terazileri,
b- Asma Teraziler,
c- Tek Kollu Kantarlar,
d- İbreli Teraziler,
e- Çekeri 2.000 Kg’a Kadar (2.000 Kg Dahil) Olan Mekanik Teraziler.
6- Üretici ve Pazarcılar Tarafından Malların Doğrudan Tüketicilere Perakende Olarak Satıldığı Açık ve Kapalı Pazar Yerlerinde Kullanılan Çekeri 2.000 Kg’a Kadar (2.000 Kg Dahil) Olan 3. ve 4. Sınıf Teraziler.

YETKİLİ MUAYENE SERVİSLERİNE BEYANNAMESİ VERİLECEK ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERİ

1- Pazar Yeri Dışında Kalan Esnaflar Tarafından Kullanılan Elektronik Teraziler,
2- 1. ve 2. Sınıf Hassas Teraziler,
3- Çekeri 2.000 Kg’a Kadar (2.000 Kg Dahil) Olan 3.ve 4. Sınıf Elektronik Teraziler,
4- Otomatik Tartı Aletleri.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.