TC Ticaret Bakanlığı,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği,Türkiye İhracatçılar Meclisi Koordinasyonu İstanbul İhracatcı Birlikleri Genel Sekreterlliği ve Geredetso işbirliğinde 11 MART 2019 PAZARTESİ günü Gerede Ticaret ve Sanayi Odası M.Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda düzenlenen ve Belediye Başkanı sayın Mustafa Allar,İhracat yapan üyemiz İşadamları,Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmalarımızın Üst düzey yöneticileri İşadamı Hüseyin Ercan Albayrak ve Karadeniz Ereğlili işadamı Zafer Sucu,Odamız TOBB Kadın ve Genç Girişimci İcra Kurul üyeleri,Geredetso Meclis Üyeleri ,BAİBÜ GEREDE UBYO'dan Doç Dr.FerÜrdün Kaya ve bazı Akademisyenler ve öğrencilerin yoğun katılımı ile Dış Ticaret Semineri gerçekleştirildi.Genel Sekreter Şerafettin Dağyıldızı tarafından program akışı ve kısa bilgilendirme sonrası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaşka Gerede Ekonomisi hakkında bilgilendirmelerde bulunarak ihracat konusunda eksikliklerimizden ve bu handikabı aşmamız gerektiğinden bahsetti.bu hizmetleri daha çok firmamızın girişimcimizin, uluslararası pazarlara açılması ve böylece bölgemize ve ülke ekonomisine katkı için yapıyoruz. Daha sonra programa katılan Belediye Başkanı Sayın Mustafa Allar ise Geredetso ekibine sık sık yapılan ve üyelerin ufkunu açan programlar nedeniyle teşekkür ediyorum.Bakanlığın değerli bürokratlarına ve Bu vesileyle bu programın katılarak bölgemize katkı koyanlara teşekkür ediyorum.” üretmeliyiz ama ürettiğimizide diğer ülkelere pazarlamalıyız dedi. İstanbul İhracatcı Birlikleri Genel Sekreter vekili Şube Müdürü Necati KORKMAZ Dahilde ve Hariçte İşleme rejimi, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı İbrahim KUMAŞ ,Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY’ nin Desteklenmesi ile Yurt Dışı Birim, Marka ve Tasarım Destekleri, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi, Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, İhracatı Geliştirme Uzmanı Eski Moskova Ticaret Ateşesi Halit Oral AKBAY Rusya pazarına Giriş İmkanları ve Türk Eximbank Kredi Uzmanı Yakup KÜLEKÇİ Eximbank İhracat desteklerini içeren sunumlarını gerçekleştirdiler.Verdikleri kıymetli bilgilerden ötürürü uzmanlarımıza ve salonu dolduran paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.