Gerede Ticaret ve Sanayi odası M.Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda İstihdam Seferberliği 2019 destekleri bilgilendirme toplantısı yapıldı.Toplantıya Gerede Kaymakamı sayın Cengiz Ünsal,Gerede Belediye Başkanı sayın Mustafa Allar,Bolu İşkur İl Müdürü sayın İsmail Yalçın,Bolu SGK İl Müdürü Sayın Mustafa Turan,Bolu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü sayın Bekir Koçyiğit,SGK ilçe Merkez Müdürü Mehmet Uvaçin,İlçe Emniyet Müdürü sayın Ethem Çakır,İşadamları,Mali Müşavirler... katılırken Genel sekreter Şerafettin Dağyıldızı tarafından yapılan program akışı sonrası TOBB tarafından hazırlanan İstihdam seferberliği videosu izlendi.Daha sonra Geredetso Yönetim Kurulu başkanı Ersin Kaşka Gerede ve istihdam konusunda bilgiler aktarırken İstihdam Seferberliği 2019 çerçevesinde 7 bakanlığın katılımıyla Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde yapılan görüşmelerde ülke ekonomisi ve istihdam konuları masaya yatırıldı. Yeni istihdam teşvikleri ile ilgili çalışmalarda, oda/borsalar olarak gerekli çalışmaları başlatarak TOBB ve ilgili bakanlıkların ortak görüşü ile 2019 yılında 2 milyon 500 bin yeni istihdam sağlama hedefi ile yola çıktığımızı ve bu yolda tüm işverenlerimize gereken desteği sonuna kadar vereceğimizi ifade etti.İşkur İl Müdürü İsmail Yalçın Bolu olarak 54 bin 4/a lı çalışanları olduğunu ifade ederken Yalçın ve Sgk Merkez müdürü Mehmet Uvaçin kurumlarınca yapılan desetekleri İstihdam Seferberliği 2019 teşvik paketleri hakkında ayrıntılı bir sunum gerçekleştirildi. Yeni İstihdama Ücret Desteği, Yeni İstihdamın SGK ve Vergi desteği, Kısa Çalışma Ödeneği, Asgari Ücret Desteği, Düzenli Ödemeye Devam Desteği, Kalkınmaya İlave destek, Önce işbaşı Eğitimi Sonra istihdam, İhtiyaca Uygun Nitelikli Eğitimi Tam Destek (MEGİP) ile İŞKUR genel destekleri hakkında bilgi verildi.SGK İl Müdürü sayın Mustafa Turan ve Aile Sosyal Politikalar il Müdürü sayın Bekir Koçyiğit'te haziruna bilgiler aktardılar.Program Belediye Başkanı sayın Mustafa Allar ve Gerede Kaymakamı sayın Cengiz Ünsal'ın 2019 istihdam seferberliği konusunda haziruna bilgiler aktarması ile sona erdi.Değerli heyete verdikleri katkı ve katılımları için teşekkür ediyoruz.