Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Oda/Borsa Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’nde, meclis üyeleri ile bir araya geldi.​Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanı sayın Ersin Kaşka,Başkan yardımcısı Hüseyin Yüksel, Yönetim Kurulu Üyeleri Burhan Demirses, Sefa Çubukcuoğlu, Genel Sekreter Şerafettin Dağyıldızı, Meclis Başkanı İ.Sadi Özalp ,Başkan Yardımcısı Hasan Demirdaş,Meclis Üyeleri Mustafa Bilen,Mehtap Demirses Burku,N...urullah Yıldız,Halil Yurtsever,Yaşar Yıldız, Rıfat Eser ve Yasin Turan'ın katıldığı 21-22-23 Haziran 2019 tarihlerini kapsayan bilgilendirme etkinliğinin ilk gününde meclis üyelerine hitap eden Hisarcıklıoğlu, sorun ve çözüm önerilerini dinlerken katılımcılarla görüş alışverişinde bulundu. TOBB’un Türkiye’nin en demokratik kurumu olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, görevlerinin üyelere dolayısıyla tüccar ve sanayiciye hizmet etmek olduğunu bildirdi. Önlerinde 4 yıllık seçimsiz bir dönem olduğunu hatırlatan TOBB Başkanı, ekonomiye ilişkin yapısal reformları hayata geçirmek için uygun bir dönem olacağına işaret etti.

Meclis üyelerine kültürümüzdeki ‘insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ sözünü hatırlatan Hisarcıklıoğlu birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kimseyi düşüncesinden, inancından, mezhebinden dolayı ötekileştirmeme çağrısında bulunan M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “İnsansanız düşüneceksiniz. Farklı düşündüğü için kimseyi dışlamayın. Aynı düşünmememiz gayet doğal. Önemli olan kavga etmeden ortak akılda buluşabilmek. Kuş alayıyla uçar. Unutmayın birlik ve beraberliğimizi korursak bundan hepimiz kazanırız” dedi.Başkandan önce Eski TBMM Başkanı 60. Türkiye Hükûmeti'nde Başbakan yardımcısı Sayın Cemil ÇİÇEK Karar alma süreçlerinde TOBB'un rolü ,Ticaret hukuku.Arabuluculuk,Kanun hazırlama ve siyasi hayatında birikimlerini hazirunla paylaştı.
TOBB Meclis üyeleri eğitiminde meclis üyelerimize hitap eden sayın TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu'na kendilerinin Gerede ziyareti esnasında çekilmiş ve Gentuğ Tekstil A.Ş üyemizce hazırlanmış halı portre,CNC ismi yazılmış Tobb Amblemli isimlik ve Özel deri ve dikimle hazırlanmış ayakkabı ile deri ürünlerimizi takdim ettik.Deri denilince Gerede diyen sayın TOBB başkanımıza teşekkür ediyoruz.