"Gerede Avrupa Pazarında Yerini Arıyor" Çalıştayı Yapıldı

• 23.12.2019
  • alibalaban

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası ve Avrupa Türk Ekonomi Platformu İşbirliğinde düzenlenen "Gerede Avrupa Pazarında Yerini Arıyor Çalıştayı 2.günü  Sanayici ve İşadamları Akademisyeler ve BAİBÜ Uygulamalı Bilimler ve Gerede Meslek Yüksekokul öğrencilerinin katılımı ile tamamlandı..Genel Sekreter Şerafettin Dağyıldızı'nın açılış konuşması ardından Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaşka'nın Gerede Ekonomisi hakkında brifingi ve e-ticaret daha sonra Avrupa Türk Ekonomi Platformu Başkanı Bünyamin Varol'un Almanya'ya gidişi,iş hayatına atılışı ,platformun kuruluşu ve şu andaki konum,Avrupa ve Türkiye arasında ekonomik ve kültürel farklılıklar ,Almanya'da yaşayan türklerin demografik yapısı ile ilgili sunumu ardından BAİBÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Prof Dr. Kadir Murat Altıntaş Akademisyen gözüyle çalıştayı değerlendirdi.Başkan Yardımcısı  Suat Durgut :Start Up Sirketleri ve gelecekleri,Invest in Germany
Başkan Yardımcısı  Battal Varol: E-Ticaret,Web TV,Online Satis,Bitcoini anlattı.Ardindan
Osman Güven: Truva Projesi (Yurt disinda Firmanizi nasil tanitabilirsiniz)
 Cem Taşkan :  Üretim Mükemmelliği, Digitalisation, Yalın Üretim..
 Ali inceören : Otomotiv ve Yan sanayi-Yatırımları
 Ahmet Gündoğdu: Süt ve Süt Mamulleri ,Yeni Pazar arayisi.
 Metin Yilmaz: Herbalist-Gerede ve cevresi Sifali Bitkiler  ve Turizmi
Kudret Cöcü: Gayrimenkul Hukuku Egitimi
Konularında bilgilendirmelerde bulunacak.
 B2B Görüşmeler bölümünde sektör temsilcileri ile karşılıklı görüşmeler yapılacak.Ayrıca Gerede Turizmi,
Gerede ve Avrupada  Kardeş şehir çalışması
Yurt dışına Jelatin Satışı,
Deri ve Deri mamullerine yeni pazar olanakları
Avrupa da oluşturulacak Gerede Temsilciliği
MOU (ETW-Gerede TSO)
Almanya Pavillion -Fuar calismalari
Çalıştay Kurulumu vb.projeler ortaya koyulacak.Program sonrası mangadan Misafirlerimize ilçemizin Gerede Şak şak helvası ve Deri Ürünleri hediye edildi. Programın kapanış bölümünde Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar'da katılımcılara teşekkür ederken Gerede Yöresel Ürünlerimizi takdim etti. Gerede  Ticaret ve Sanayi Odası ve  Merkezi Almanyada bulunan Avrupa Türk Ekonomi Platformu (Europäisch Türkische Wirtschaftsplattform) İşbirliğinde düzenlenen " Gerede Avrupa Pazarında Yerini Arıyor " çalıştayının ilk gününde Platform Başkanı Bünyamin Varol, Başkan Yardımcısı Suat Durgut,Başkan Yardımcısı Battal Varol, platform üyeleri Osman Güven,Cem Taskan,Ali İnceören Ahmet Gündoğdu, Metin Yılmaz,Kudret Cöcü ve Ruhi Deniz'den oluşan heyet Geredetso Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile biraraya geldi.Daha sonra heyet Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal,Belediye Başkanı Mustafa Allar,BAİBÜ Gerede Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr Ferudun Kaya ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof Dr.Kadir Murat Altıntaş'ı  ziyaret etti.Akabinde  Gerede Organize Sanayi Bölgesinde İlamet Metal , FPN Yangın Önleyici  A.Ş,Gerede Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde Efeler Deri,Reiss Deri Firmalarını ziyaret ettiler.

"Gerede Avrupa Pazarında Yerini Arıyor" Çalıştayı Yapıldı